Liturgie

Lieddag & concert Missa Solemnis

Lieddag Missa Solemnis op 28 januari 2023 van 11:00 – 17:00 uur in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 te Amsterdam.

In 1991 verscheen de ‘Missa Solemnis’, een doorgecomponeerde mis van Tom Löwenthal op tekst van Huub Oosterhuis. Löwenthal schreef voor een uitgebreide bezetting: gemeentezang, twee solisten, koor, koperkwintet, drie slagwerkers, piano en orgel. De ‘Missa’ bevat enkele zeer bekende delen die hun weg hebben gevonden naar het liturgische repertoire van verschillende kerken en gemeentes, waaronder ‘Herschep ons hart’ en ‘Die de aarde boetseerde’.

Op zaterdag 28 januari 2023 zal de ‘Missa Solemnis’ weer eens in volle glorie klinken, met alle toeters en bellen waarin de partituur voorziet. Tijdens een openbare lieddag in de Dominicuskerk werken de koren van Ekklesia Amsterdam en de Dominicuskerk samen met solisten en instrumentalisten aan het stuk. De deelnemers aan de lieddag vormen de gemeente; tijdens de lieddag studeren zij de gemeentepartijen in, en wie weet wordt er ook gewerkt aan enkele meerstemmige stukken. Aan het einde van deze lieddag voeren we met alle aanwezigen het stuk in zijn geheel uit in een concertante uitvoering voor publiek. Zowel de lieddag als het concert staan onder leiding van Tom Löwenthal.

Wil je deelnemen aan deze lieddag, meld je dan voor 15 januari 2023 aan op lieddagmissa@gmail.com. Deelname aan de lieddag (inclusief concert) kost 20,-. Dat is inclusief bladmuziek.

Wil je enkel het concert bijwonen, dan is aanmelden niet nodig. Toegang tot alleen het concert kost 15,-.