Kinderkring en crèche

Kinderkring

Sinds jaar en dag is er in de bijeenkomsten van de Ekklesia Amsterdam een kinderkring voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar: een deel van de dienst zit je naast je ouders, maar een ander deel ga je samen met andere kinderen knutselen, naar mooie verhalen luisteren en verder filosoferen over het thema. Dit zoveel mogelijk in lijn met de thema’s uit de dienst.

We hopen dat kinderen zich welkom – en gezien – voelen in de Ekklesia. Ze mogen altijd meehelpen met het uitdelen van brood en wijn, en een aantal diensten per jaar is er ook in het plenaire deel van de dienst meer aandacht voor kinderen.

Praktische informatie

Plaats en tijd: Al deze kinderactiviteiten vinden plaats in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. De kinderkring wordt altijd tijdens Ekklesia-diensten gehouden. Die beginnen om 11.00 uur en duren meestal tot ongeveer 12.15 uur.

Jonge ouders-groep

Er is ook een jonge ouders-groep in de Ekklesia. Die komt ongeveer vier keer in het jaar samen om te praten over allerhande onderwerpen die met het opvoeden van kinderen te maken hebben. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. Lees daarover meer op deze pagina.

Crèche

Er is tijdens de dienst van Ekklesia Amsterdam een crèche. Vanaf 10.30 uur zijn de kinderen tot vijf jaar daar welkom tegen een vergoeding van € 2 per kind.