Koor, dirigent en musici

Tijdens de diensten van de Ekklesia wordt veel gezongen, aangevoerd door een meerstemmig koor.

Dit koor bestaat uit ongeveer 35 mensen. De muzikale leiding is in handen van Tom Löwenthal en Edzo Bos. Vaste begeleider is Charlie Meijering.

Tom Löwenthal (1954) is theater- en kerkmusicus. Hij studeerde koordirectie aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht en het hoofdvak theorie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds de jaren ’70 schrijft hij com op teksten van Huub Oosterhuis. Tussen 1989 en 2007 schreef hij in samenwerking met Huub Oosterhuis drie muziektheatrale producties: Lied van de Aarde, Lied van de Eeuw en Lied van de Woorden. Tom Löwenthal heeft naast zijn kerkelijke activiteiten ook steeds voor theater gewerkt. Naast werkzaamheden als dirigent en repetitor componeert hij toneelmuziek en opera’s. In Duitsland heeft men inmiddels de muzikale en theatrale talenten van Tom ontdekt, want ook daar werkt hij met diverse koren, zowel in kerk als theater. In Nederland en Duitsland leidt Tom sinds vele jaren op zijn eigen inspirerende wijze lieddagen, waarbij het oeuvre van Huub Oosterhuis gezongen en verspreid wordt. Ook wordt Tom regelmatig gevraagd voor lieddagen die door koren zelf georganiseerd worden, waar hij dan ook graag zijn medewerking aan verleent.

Edzo Bos is 37 jaar oud en groeide op op een akkerbouw- en schapenboerderij vlakbij Delfzijl. Na het behalen van zijn VWO diploma in Appingedam, behaalde hij zijn bachelor- en masterdiploma, klassiek piano, aan achtereenvolgens de conservatoria van Groningen en Genève. Vervolgens is hij via Amsterdam in Diemen terecht gekomen. In Utrecht aan het conservatorium volgde hij twee keer de Kurt Thomas cursus en een applicatieopleiding koordirectie. Tevens is hij dirigent van het Kamerkoor Meerzang en van een strijkersensemble van getalenteerde jongeren op de Muziekschool Amsterdam.

Charlie Bo Meijering is op 22 november 1987 geboren in Amsterdam. ​Voor zowel muziek als beeldende kunst koestert hij een grote passie. ​Tussen 2006 en 2013 studeerde hij klassiek piano aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels treedt hij met regelmaat op in het Concertgebouw en is te zien op televisie in de programma’s Het Orkest van Nederland (2014) en MaestrO (sinds 2016).
​Charlie Bo legt zich sinds jaar en dag toe op het maken van tekeningen. Dit heeft hij in opdracht gedaan van ‘Music, Imagination and the Brain’ (2015) met Erik Scherder en Katia Veekmans en ‘Dido en Aeneas’ (2015) van Stichting Vocale Muziek Den Haag.
Naast piano speelt Charlie Bo orgel, beiaard en klavecimbel. Tijdens het familieconcert ‘The Magic Piano’ speelt Charlie Bo zestien etudes van Chopin tijdens een serie animatiefilms. Dit heeft plaatsgevonden in het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg

Impressie

Foto's hieronder (v.l.n.r.): Tom Löwenthal en Charlie Bo Meijering en het koor in actie.