Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
« Vorige

Nieuws


Cine-Céline diner 13 mei

Judi Dench en Maggie Smith als twee ongetrouwde Engelse zussen die een jonge Pools-Joodse violist in huis nemen om aan te sterken na een bootongeluk.
Lees meer

Ekklesia Fair

Op zondag 21 mei na de 11.00 uur bijeenkomst in De Rode Hoed houden we onze eerste Ekklesia Fair. U kunt bieden op fraaie talenten en mooie diensten. Heb je zelf nog talenten of diensten in de aanbieding, aarzel niet.
Lees meer

Schipholwake op Palmzondag

Op 9 april werd de Schipholwake verzorgd door de Ekklesia Amsterdam. Met een toespraak van Bram Grandia.
Lees meer

Jongerenleerhuis 'Bevrijding uit..'

Jongerenleerhuis ‘Bevrijding uit ..' Op 14 december Bevrijding uit Hebzucht, onder leiding van Janneke Stegeman en Alex van Heusden.
Lees meer

Kloosterweekend

In het eerste weekend van januari verbleven dertien jonge ekklesia-gangers in de Adelbertabdij in Egmond.
Lees meer

Huub Oosterhuis doorloopt de 'hele bijbel'

Dit seizoen verzorgt Huub Oosterhuis maandelijks de toespraak in de Ekklesia. In acht keer zal hij de ‘hele bijbel’ doorlopen en uitleggen als een groot, samenhangend verhaal van bevrijding.
Lees meer

Preken in het land

Ook dit seizoen zijn de leden van het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam weer regelmatig te gast in de diensten van diverse andere gemeenschappen: in Breda, Veldhoven, Arnhem, Den Haag, Wognum, Koog aan de Zaan, Muiderberg, Eindhoven, Groningen en zelfs in Londen! Misschien bij u in de buurt?
Lees meer

Ekklesia-avonden

Het komende seizoen organiseert de Ekklesia in de koorzaal van De Nieuwe Liefde een drietal avonden rond thema’s die relevant (kunnen) zijn voor Ekklesia-gangers. De uitwisseling met elkaar neemt een centrale rol in tijdens deze avonden.
Lees meer

Zeven maal 'Bevrijding uit...' NIEUWE SERIE

'Bevrijding uit...' Een nieuwe rode draad in de prediking op de derde zondag van de maand! En een gespreksgroep over dezelfde onderwerpen voor twintigers en dertigers.
Lees meer

Driestromenland - LEERHUIS - Uitverkocht

Leerhuis over de geschiedenis van de ‘abrahamitische religies’ in de periode 325-929: vanaf het jaar dat keizer Constantijn het beroemde Concilie van Nicea belegde tot aan de stichting van het kalifaat van Córdoba in 929. Vier avonden onder leiding van Alex van Heusden, start 25 oktober.
Lees meer

deNes Strangelove