Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Voorgangers

De toespraken in de Ekklesia worden afwisselend verzorgd door de leden van het liturgisch team en door gastsprekers. Op deze pagina vindt u meer informatie over hen. Wie wanneer de toespraak houdt, vindt u in de agenda. Een beeld krijgen? Klik op een van de fotootjes onderaan en blader door het fotoboek!
foto: Annemieke Monsma
Liturgisch team:

Huub Oosterhuis (1933), dichter-theoloog, voorganger sinds 1965
Kees Kok (1948), theoloog, teamlid sinds 1980
Alex van Heusden (1956), bijbelwetenschapper, teamlid sinds 1987
● Mirjam Rigterink (1978), teamlid sinds 2018
● Bart-Jan van Gaart (1962), teamlid sinds 2018
Regelmatige gastsprekers:
 
Geeske Hovingh (1979) is cultureel antropoloog. Lange tijd was zij lid van het liturgisch team. Sinds 12 juni heeft ze een nieuwe baan bij het Wereldhuis. meer »

Alex van Ligten (1947) is emeritus-predikant. Hij is een kenner van Franz Rosenzweig, wiens hoofdwerk Der Stern der Erlösung hij vertaalde, en hij werkte mee aan de jongste vertaling van de evangeliën in het Fries. meer »

Bettine Siertsema (1955) werkt aan de Vrije Universiteit. Zij is een groot kenner van egodocumenten over de nazi concentratiekampen en was betrokken bij de samenstelling van het nieuwe liedboek van de PKN. meer »

Colet van der Ven (1957) is freelance-journaliste. Zij werkte voor diverse omroepen, tijdschriften en dagbladen en presenteerde de IKON-programma's De Nieuwe Wereld en De Nachtzoen. meer »
deNes Strangelove