Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Voorgangers

De toespraken in de Ekklesia worden afwisselend verzorgd door de leden van het liturgisch team en door gastsprekers. Op deze pagina vindt u meer informatie over hen. Wie wanneer de toespraak houdt, vindt u in de agenda. Een beeld krijgen? Klik op een van de fotootjes onderaan en blader door het fotoboek!
foto: Annemieke Monsma
Liturgisch team:

Huub Oosterhuis (1933), dichter-theoloog, voorganger sinds 1965
Kees Kok (1948), theoloog, teamlid sinds 1980
Alex van Heusden (1956), bijbelwetenschapper, teamlid sinds 1987
Geeske Hovingh (1979), cultureel antropologe, teamlid sinds 2006
Regelmatige gastsprekers:

Alex van Ligten (1947) is emeritus-predikant. Hij is een kenner van Franz Rosenzweig, wiens hoofdwerk Der Stern der Erlösung hij vertaalde, en hij werkte mee aan de jongste vertaling van de evangeliën in het Fries. meer »

Bettine Siertsema (1955) werkt aan de Vrije Universiteit. Zij is een groot kenner van egodocumenten over de nazi concentratiekampen en was betrokken bij de samenstelling van het nieuwe liedboek van de PKN. meer »

Janneke Stegeman (1980), Oud-Testamenticus, werkt bij het Nieuwe Liefde Leerhuis. Zij promoveerde op een onderzoek over de relatie tussen religie en geweld en werd in 2016 uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands. meer »

Colet van der Ven (1957) is freelance-journaliste. Zij werkte voor diverse omroepen, tijdschriften en dagbladen en presenteert de IKON-programma's De Nieuwe Wereld en De Nachtzoen. meer »
deNes Strangelove