Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Tom Löwenthal

Tom Löwenthal (1954) deed HBS aan het Ignatiuscollege. Daarna studeerde hij koordirectie aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek in Utrecht en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn opleiding maakte hij melodieën op teksten van Huub Oosterhuis en werd hij dirigent van het koor van de Ekklesia Amsterdam (toen nog: Amsterdamse Studentenekklesia); in 1981 verscheen de eerste Oosterhuis/Löwenthal-lp Wees hier aanwezig. In de jaren tachtig en negentig dirigeerde hij diverse koren, onder andere het koor van de Dominicuskerk in Amsterdam, om vanaf 1998 weer vaste dirigent in de Ekklesia te worden.

De lieddagen van het Nieuwe Liefde Leerhuis worden door hem geleid. Daarnaast is Tom Löwenthal liederen blijven componeren op teksten van Huub Oosterhuis; bekende werken van hem zijn de Missa Solemnis en Die mij droeg. Naast zijn kerkelijk werk heeft hij ook veel voor theater gewerkt.

Meer over de componist Tom Löwenthal op de website van het Nieuwe Liefde Leerhuis »

Beluister 'Die mij droeg':
deNes Strangelove