Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
za 25.03.2017 » 20:00 » Grote Zaal

Muziek voor de overtocht – een literair concert over vluchtelingen en migratie

“Ik stond aan de rand van een afgrond. Ik bedankte de boom.” Stefan Hertmans
 
In Muziek voor de overtocht bundelen drie grote kunstenaars hun krachten: Stefan Hertmans leest voor uit eigen werk, Koenraad Tinel schildert en tekent live op podium en Oleg Lysenko speelt op zijn unieke manier bajan. Drie kunstenaars die de overtocht wagen van muziek naar verhalen, van kunst naar leven, van oorlog tot aan de migratiestromen van vandaag.
 
Met fragmenten uit Hertmans onlangs tot beste van de laatste 25 jaar uitgeroepen roman Oorlog en Terpentijn, uit zijn poëziecyclus over de danser Nijinsky en recente gedichten over Kos en Lampedusa waarin wordt ingegaan op de vluchtelingenkwestie. En dat alles visueel tot leven gebracht door de adembenemende inkttekeningen van Koenraad Tinel. Het belooft een onvergetelijke avond te worden. De roman Oorlog en Terpentijn ontving 4 sterren van De Volkskrant en won de AKO literatuurprijs.
Over het optreden op Crossing Border:
Prachtverhalen, prachtmuziek … Het publiek kijkt ademloos toe. Zo fraai in harmonie […] Mocht dit een eenmalige voorstelling zijn, dan is dat zonde: het trio zou er gewoon het land mee in kunnen, zo bijzonder is het. (De Volkskrant, 16 november 2014)

deNes Strangelove