Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
di 23.05.2017 » 19:30 » Grote Zaal

Mix en Match van Religie Vandaag

Religieus zijn betekent niet dat je past binnen de grenzen van een religie.
Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking combineert elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen. Hoe ziet zingeving voorbij traditionele grenzen er uit? Wat zijn religieuze grenzen eigenlijk, en waarom zijn ze wel of niet belangrijk?
Manuela Kalsky vertelt over wat ze tegenkwam in het onderzoek naar geloven voorbij grenzen. Rikko Voorberg leidt de avond en gaat in gesprek met o.a. hindoe Narsingh Balwantsingh en zijn liefde voor soefisme, André van der Braak, christen en boeddhist en Berthe van Soest, die zich als christelijk theoloog laat inspireren door Tarot en Hare Krishna.
 
De glossy MiX wordt uitgereikt aan schrijfster Rosita Steenbeek. In de glossy staan portretten van ´mixers´, columns van o.a. Nilgün Yerli en Mounir Samuel, interviews met de onderzoekers en quotes van bekende Nederlanders zoals cabaretier Jörgen Raymann, tv-presentatrice Annemiek Schrijver en zenleraar Ton Lathouwers.
 
Aanleiding voor dit programma en de glossy is de afronding van twee vierjarige onderzoeksprogramma’s naar multireligiositeit, aan de Vrije Universiteit en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving. De eenmalige glossy MiX wordt uitgegeven door Amsterdam University Press en is vanaf 23 mei in de boekhandel te koop.
 
Het kaartje is inclusief een exemplaar van de Glossy MiX
 
Voor meer informatie: De Nieuwe Liefde.

deNes Strangelove