Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 21.06.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Missa Solemnis

Op zondag 21 juni om 11:00uur wordt tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de Ekklesia Amsterdam in de Rode Hoed de Missa Solemnis uitgevoerd. Toespraak door Kees Kok. 
Met crèche en kinderkring.
 
De Missa Solemnis is gecomponeerd door Tom Löwenthal op een serie Nederlandse teksten van Huub Oosterhuis die samen één geheel vormen. Zij grijpen daarmee terug op de liturgisch-muzikale zangtraditie van de oude kerk en het gregoriaans: de liturgie als cantus, als één doorgaand gezang. De teksten vormen een hechte collage met een bijbelse thematiek. In het middelpunt staat een bijbeltekst die in de Joodse traditie tot op vandaag een zeer belangrijke plaats inneemt: het Sjema Jisraeel, Hebreeuws voor ‘Hoor Israël’.
‘Hoor Israël: Hij onze God, Hij Een.
Heb Hem lief, jouw God met heel je hart en ziel,
uit al je kracht’ (Deuteronomium 6:4-5).
 
Deze Missa Solemnis kan concertant worden uitgevoerd, met slagwerk en blaasinstrumenten, maar ook als kerkdienst. Zij bestaat uit een ‘dienst van het woord’ en een ‘dienst van de tafel’ (eucharistie/avondmaal).
Op zondag 21 juni wordt de Missa Solemnis gezongen door het koor van Ekklesia Amsterdam, met solisten en begeleid door piano en orgel. 
 
Die de aarde boetseerde, grondvestte, vasthoudt,
die haar niet geschapen heeft als een chaos,
maar opdat zij ingericht en bewoond wordt.

Die niet heeft gesproken in het geheim,
niet gezegd heeft 'zoek mij maar in de leegte'.
maar 'hier ben Ik, woon hier onder mijn woord'.

 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove