Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
za 24.11.2018 » 10:30 » Dominicuskerk, Spuistraat 12

Lieddag Stilte Zingen

Lieddag
Tijdens deze vijfenzeventigste lieddag in de Amsterdamse Dominicuskerk, georganiseerd door Stichting Ekklesia Leerhuis Amsterdam (voorheen Stichting Leerhuis & Liturgie) zingen we weer oude en gloednieuwe, een- en meer-stemmige liederen uit het inmiddels omvangrijke repertoire op teksten van Huub Oosterhuis.
 
Muzikale leiding: Tom Löwenthal
Vleugel: Charlie Bo Meijering
Orgel: Arjan van Baest
Viool: Emma Breedveld
 
Dit is tevens de laatste Ekklesia lieddag in de Dominicus die door Kees Kok wordt georganiseerd en gemodereerd.
 
Datum: 24 november 2018
Tijd: 10.30-17.00u (Boekpresentatie: 16.00-17.00)
Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12 (ingang Korte Korsjespoortsteeg) Amsterdam
 
Opgave per e-mail:
secretariaat@ekklesia-amsterdam.nl
Kosten: €25 (koorpartij + koffie/thee)
Betaling contant aan de deur
 
Presentatie 'Stilte zingen'
De lieddag wordt besloten met de boekpresentatie van Stilte zingen. In deze bundel de liturgische teksten verzameld die Huub Oosterhuis de afgelopen zestig jaar heeft geschreven en die
allemaal gezongen (kunnen) worden, in totaal meer dan zeshonderd bladzijden. Nog deze zomer heeft Oosterhuis deze verzameling verrijkt met een
serie nieuwe teksten, vooral over bijbelse figuren.
 
Huub Oosterhuis zal een aantal teksten voorlezen, waarna ze gezongen worden door de deelnemers aan de lieddag, met medewerking van de koren van Ekklesia Amsterdam en de Dominicusgemeente. Daarnaast staat een drietal grote ‘klassieke’ nummers van Bernard Huijbers, Tom Löwenthal en Antoine Oomen op het programma.
 
Ook niet-deelnemers aan de lieddag zijn van harte welkom om te luisteren en mee te zingen. Opgave is wenselijk, via het e-mailadres hiernaast.
Kerk open vanaf 15.40 uur.
Entree € 5 (incl. koffie)
 

deNes Strangelove