Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
za 25.03.2017 » 10:30 » Dominicuskerk, Spuistraat 12

Lieddag 'Een andere passie'

In de weken voor Pasen bloeien in Nederland wel honderd Passiebloemen: van de Matteüs en de Johannes van Bach tot de nieuwe jaarlijkse The Passion van de EO op tv.
En, er is genoeg paasrepertoire op teksten van Huub Oosterhuis om een nieuwe, inhoudsrijke Nederlandse ‘meezingpassie’ te creëren - op muziek van Antoine Oomen. Dus dat gaan we doen deze lieddag.
 
EEN ANDERE PASSIE zal bestaan uit de volgende onderdelen:
Uit de diepte, jou vergeten - Deze Nachtdag*, Die zegt god te zijn - Ik krijt des daags (psalm 88) - Lezing uit de knechtsliederen van Jesaja - Het verhaal van een levende* afgesloten met de antifoon Toen zag ik de doden* - Opstandingsgebed, met 3 x de acclamatie O Heer God* - Dan zal ik leven - Deze lichtdag* en De Steppe zal bloeien
 
* de liederen met een sterretje komen uit 'Dood & Opstanding, een dienst voor Goede vrijdag en Pasen (1982)'.

Om zoveel mogelijk rendement te halen uit de lieddag krijgen alle deelnemers de koorpartijen rond 1 maart per mail toegestuurd. Wij gaan er dan van uit dat u die partijen minstens globaal heeft ingestudeerd. Dat verhoogt de voorpret. Daarmee wordt de lieddag zelf een grote generale repetitie - van 10.30 tot 15.30 uur - met de nodige pauzes. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de uitvoering van Een andere passie, door alle deelnemers, met extra ondersteuning van het Koor van de Ekklesia Amsterdam.
 
Een kaartje kost € 25,00 - koffie en thee zijn inbegrepen.

deNes Strangelove