Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
ma 20.02.2017 » 20:00 » Grote Zaal

Identiteit in verkiezingstijd: strategie├źn van minderheden

In de aanloop naar de verkiezingen zijn integratie, racisme en discriminatie belangrijke onderwerpen. Dat wordt nog versterkt door de ´ban on muslims´ in de Verenigde Staten. Het gaat hier duidelijk om de positie van minderheden.
Wat doen minderheden in Nederland om hun belangen te behartigen? Hoe gaan politici om met de belangen van minderheden, en wat is hun strategie als ze zelf tot een minderheid behoren? Hassnae Bouazza en Gideon Levy gaan hierover in gesprek met o.a. Quinsy Gario, Sadet Karabulut en Ronny Naftaniel.
Dit programma wordt georganiseerd door het Menasseh ben Israel Instituut (een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam en het Joods Historisch Museum), De Nieuwe Liefde, en het NWO-project ‘Critique of Religion; Framing Jews and Muslims, Islam and Judaism in the Netherlands today’ en maakt deel uit van de lezingenserie “De joodse conditie in een postkoloniaal tijdsgewricht”.
Kijk voor meer informatie over de sprekers op de website van De Nieuwe Liefde.
 

deNes Strangelove