Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 07.05.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Toespraak door van Alex van Ligten - De leer van Jezus.
 
‘De leer van Jezus’ luidt het thema voor komende zondag. Maar hád hij eigenlijk wel een leer? We weten dat de leer óver Jezus twintig eeuwen lang veel ellende en geweld heeft opgeleverd, maar wat leerde hij zelf? En past dat in één uur op zondagmorgen?
Want wat moet je daarbij lezen? Eigenlijk de hele Tora, van Genesis 1 tot Deuteronomium 34. En minstens Jesaja en de Psalmen erbij. Ter vervanging van dat alles lezen en zingen we de openingsverzen uit het oudste evangelie, dat van Marcus. Van daar uit valt er wel iets te zeggen over wat hij te zeggen had. Of heeft. En verder zingen we Soms breekt uw licht, Niet als een storm, 29 namen voor Jezus van Nazaret en Gij zijt voorbijgegaan.
 
Het gaat in de Ekklesia altijd over verhalen. En in de kinderkring vaak ook. Maar wat als we nu eens zelf een verhaal gingen schrijven en tekenen zondag?!? Geeske helpt en alle kinderen (van alle leeftijden) zijn welkom!

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove