Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 02.04.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'Alternatieve feiten'. De toespraak wordt verzorgd door Geeske Hovingh.
 
"Onze taal kent mooie tegenstellingen: ‘de vierkante cirkel’, ‘gulle Nederlanders’ en ‘oud nieuws’. Sinds kort is er aan dat rijtje een interessante variant toegevoegd; die van de ‘alternatieve feiten’. Als woordkunstje klinkt dat misschien grappig, maar in de praktijk pakt het rampzalig uit, nu leiders ons hun leugens op de mouw spelden en steeds meer geloven in hun eigen realiteit. Hoe wapenen we ons tegen dit soort valse profeten? En hoe kunnen we in onze eigen levens onderscheid maken tussen dat wat echt, en wat nep is? De profeet Micha heeft daar wijze dingen over te zeggen."
 
We zingen onder meer: ‘Onkreukbare woorden’ en ‘Als blinden tasten wij langs de muur’.
In de kinderkring oefenen de kinderen een speciaal Paas-kinderlied en wordt er verder gebouwd aan de Paas-zon. Ook de allerkleinsten zijn welkom in de crèche.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove