Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 26.02.2017 » 11:00 » Grote Zaal

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst, dit keer in De Nieuwe Liefde met een ‘liturgisch concert’ De dwaas zegt in zijn hart: er is geen god’: een uitgebreide ‘dienst van het woord’, vol Psalmen, in de vrije bewerking van Huub Oosterhuis. ‘Stugge, mateloze teksten zijn het. Vol afgrond en zevende hemel’.
In de Psalmen is ‘God-Ik-zal’ een minnaar die meestal wordt afgewezen, maar nooit opgeeft; hij wil wel ‘koning’ over ons wil zijn, maar alleen omwille van de mensenrechten. Altijd prangende psalmvraag: ‘Van wie is deze aarde?’ Van de firma ‘Ploert en Schender’ of van niemand en voor allen?
Ze worden (voor)gezongen door het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek onder leiding van componist Antoine Oomen en begeleid door Roland Aalbers. Met enkele korte woorden ten geleide door Kees Kok. U bent van harte uitgenodigd mee te zingen. Er is deze week geen ‘viering van eucharistie’, geen crèche en geen kinderkring.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove