Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 05.02.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

foto: Jan Vonk
Toespraak in een serie van acht dit seizoen waarin Huub Oosterhuis de bijbel uitlegt als een groot samenhangend verhaal van bevrijding. Vandaag is het thema 'Godsverwarring'.

Wat gebeurde er in de dagen van koning David met ‘god’? Is de god van David een staatsgod, ter legitimatie van koninklijke macht, een doodsgod dus? En dus niet de bevrijder - die uit de dagen van Mozes. De god van Mozes en de god van David: een en dezelfde of twee verschillende goden? We horen het verhaal over Rispa, een vrouw die in verzet komt tegen koning David.
 
We zingen onder andere Die chaos schiep, Die de aarde boetseerde en het Lied van Rispa.
 
Er is een crèche en een kinderkring. De kinderkring staat nogmaals in het teken van poëzie, deze keer gaat Sjoukje ‘elfjes’ maken met de kinderen, dat zijn eenvoudige gedichten. Wie weet horen we er nog één terug in de dienst!
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove