Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 29.01.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'Herdenken en vergeten'. De toespraak wordt verzorgd door Bettine Siertsema. Ze schrijft ons: "In de Schriftlezing, Deuteronomium 25:17-19, wordt met klem aangespoord niet te vergeten wat aartsvijand Amalek voor schanddaad heeft bedreven en de herinnering aan Amalek van de aardbodem te laten verdwijnen. Daar zet ik een recente roman van de Spaanse schrijver Javier Marías tegenover. Deze Nobelprijskandidaat (voor de literatuur dan, wel te verstaan) verbeeldt in Zo begint het slechte een heel andere visie. Is het blijven gedenken van gruwelen uit het verleden wel zo verstandig, is het wel altijd bevorderlijk voor de vrede? Aan de andere kant, is vergeten niet een nieuwe belediging voor de slachtoffers, worden zij daarmee niet opnieuw gedood? Misschien meer vragen dan antwoorden, maar als dat u niet afschrikt: welkom!"
 
Er wordt onder andere gezongen Stilte nu, Vergeet niet dat woord van oudsher en Kom over ons met uw geest (tafelgebed).
 
Als alle zondagen is er een crèche voor de allerkleinsten. En in de kinderkring gaat Bas met de kinderen gedichten zal lezen, luisteren en maken, want het is nationale poëzieweek!
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove