Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 06.11.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

foto: Jan Vonk
Tweede toespraak in een serie van acht dit seizoen waarin Huub Oosterhuis de bijbel uitlegt als een groot samenhangend verhaal van bevrijding: ‘Wij willen een koning. De roep om een sterke man’.
 
Aan het eind van zijn dagen roept Jozua heel Israël bijeen in Sichem, en vraagt ze: Willen jullie deze Bevrijder-God-Ik zal, of willen jullie aan ander? Kies maar uit, goden genoeg.Dan volgt het boek der Richteren, Rechters: het boek van de afval en de verloedering.
‘Er kwamen nieuwe geslachten die niets meer wisten van Adonai, niets van wat hij aan Israël gedaan had.’ Ze vallen af van Adonai en zijn tien woorden van bevrijding, in de valkuilen van Baal en Astarte, dat bekende godenechtpaar dat er allerminst tien woorden van bevrijding op nahoudt. Het wordt één gewetenloze bende. Ieder deed wat recht was in zijn ogen.
 
We zingen ‘De ballade van de bomen’, een nieuw lied van Tom Löwenthal, en ‘Koning worden wie wil dat’, een nieuwe compositie van Antoine Oomen.
 
In de Kinderkring knutselden de kinderen afgelopen zondag samen met Bas aan cultuurbrillen en bespraken ze wat er gebeurt als je de bril van iemand anders opzet. Zondag aanstaande leest Anne-Greet een verhaal voor over verschillende culturen in Nederland en vraagt wat de kinderen daar allemaal over weten. Welkom dus allemaal! (Met of zonder bril.) Voor de kleinsten is er een crèche.
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove