Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 13.11.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'Václav Havel'. De toespraak wordt verzorgd door André Roes. Havel (1936-2011), toneelschrijver, dissident, bestrijder van het communistische bewind in toenmalig Tsjechoslowakije, vervolgd, gevangengezet en in 1990 de eerste president van een vrij land. Hij meende dat mensen moeten geloven in iets dat onvergankelijk is en vol hoop moeten werken aan de herschepping van de wereld. Hij zei ook: ‘Wie zegt dat politiek onfatsoenlijk is, helpt er aan mee dat politiek onfatsoenlijk wordt.’Dat lijkt uiterst actueel na de Amerikaanse verkiezingsuitslagen.
 
We zingen onder andere: Gij die ons voor het licht gemaakt heeft en de nieuwe Ballade van de bomen
In de kinderkring gaat het nog één keer over ‘vreemde culturen in Nederland’. Sjoukje gaat met de kinderen over dit onderwerp in gesprek. En de kleinsten zijn weer welkom in de crèche.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove