Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 27.11.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'Saul en David'. De toespraak wordt verzorgd door Alex van Ligten. Hij schrijft: "Saul en David. Twee hoofdfiguren, tegenpolen in een psychologisch knap in elkaar zittend verhaal over haat en liefde. We gaan er nochtans níet over doorspychologiseren a.s. zondag, want we hebben onze handen al vol aan de herkenningspunten tussen de af- en ondergang van Saul en onze levensvormen. Al voor we daaraan toekomen, ontstaat er grote verlegenheid over de rol van God in het geheel. De eerste zin van de lezing (1 Samuël 16:14-23) luidt: ‘Een boze geest die van Adonai uitging joeg Saul schrik aan.’ ‘Onze Vader verborgen’ is één ding, maar deze verborgen kanten van God, daar hebben we grote vraagtekens bij."
 
We zingen o.a. Terzake Gij die leeft, het Lied van Saul, Psalm 72 vrij en De ballade van de bomen. Voor de allerkleinsten is er een crèche. En omdat het Eerste Advent is zal Dieuwke in de kinderkring stil staan bij het thema: ‘een lichtje in het donker’.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove