Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 02.10.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'Afwijzing van de Naam'. De toespraak wordt verzorgd door Huub Oosterhuis. Hij schrijft in een opmaat:
 
‘De wereld is een hel, een woestijn, voor wie zijn ogen durft open doen.’ Dat schreef de dichter Martinus Nijhoff in 1936, tachtig jaar geleden. De woestijn is ons landschap, nog steeds. Tussen de scherven van het recente verleden leven wij, van dag tot dag - wat verwachten wij eigenlijk?

We hopen wat Nijhoff schreef, in navolging van de bijbelse profeet Jesaja, dat ‘de wildernis zal bloeien als een roos’. Met die regel, gezongen op muziek van Tom Löwenthal, begint de dienst van 2 oktober; over de Naam van de bijbelse God die bevrijding wil uit alle denkbare vormen van slavernij.'
 
En omdat het de ‘Werelddag van de Glimlach’ is, gaat Sjoukje het met de kinderen in de kinderkring hebben over alles wat hen aan het (glim)lachen maakt. Ook de kinderen onder de 4 zijn welkom, voor hen is er een crèche. Iedereen van harte welkom!
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove