Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 18.09.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in de Rode Hoed. Thema: 'De kracht van een Ekklesia'. De toespraak wordt verzorgd door Geeske Hovingh.
 
Wanneer is een groep een gezonde club? Als alle neuzen dezelfde kant op staan? Je krijgt dan in ieder geval snel veel dingen voor elkaar. Maar het is ook linke soep, dat heeft de geschiedenis vaak genoeg bewezen. De apostel Paulus en zijn leerlingen beseften dat al; een groep afzonderen zou alleen maar tot meer conflict leiden. Hij streefde dus naar vreedzame samenwerking tussen verschillende culturen, een multiculturele samenleving zonder bijsmaak, waar eenheid in verscheidenheid mag worden beleefd. Mag dat ook gelden voor onze Ekklesia en voor de grote wereld daaromheen…
 
Wij dopen in dat verhaal Suse Boekhold, dochter van Arjen en Marieke, en zingen onder andere: ‘Dit huis vol mensen’, ‘Wij zullen kennen’ en een nieuw lied van Tom Löwenthal: ‘Die Ene’. In de kinderkring wordt onder leiding van Lieneke geknutseld voor de dopelinge en voor de allerkleinsten is er zoals altijd een crèche.
 
Let op! Houdt u op uw weg naar de Rode Hoed rekening met de Dam-tot-Dam-loop.
 
Alleen kan ook met twee is beter - Psalm 133 vrij (Oosterhuis / Oomen):

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove