Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 11.09.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

De zomerstop zit erop, aanstaande zondag bent u weer van harte welkom in de Rode Hoed! Geeske Hovingh gaat voor in die dienst en Kees Kok houdt de toespraak. Thema: 'Wat wij hier doen'.
 
Wat wij hier doen? Dat vragen wij ons elk jaar opnieuw af. Om scherp te blijven. Ook aan het begin van het 56e seizoen van Ekklesia Amsterdam. Wat doen wij op zondag in deze Ekklesia? In het Grote, bijbelse Verhaal over de bevrijding uit alle vormen van slavernij en verslaving, lezen we ons telkens weer in. Midden in deze rampzalige wereld nemen wij dat 'woord', die oude verhalen ter harte, vertalen ze naar ons toe, maken ze ons eigen. Putten er hoop uit. We breken en delen brood en wijn om vooruit te lopen op een komende, nieuwe wereld waar alles voor allen zal zijn.
En we zingen meer dan gezegd kan worden: Geen taal die hem vertaalt, Hoor mij, wees niet doodse stilte, Herschep ons hart, Gij die weet wat in mensen omgaat. Nu nog met halve woorden.
 
In de kinderkring blikt Clara met de kinderen terug op de zomer: waar zijn ze geweest? En wat hebben ze beleefd? Daarbij de vraag of ze iets uit hun zomervakantie willen meenemen! Ook de kleinsten zijn uiteraard weer welkom, voor hen is er een crèche.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove