Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 25.10.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wekelijkse bijeenkomst in De Rode Hoed. Toespraak door Janneke Stegeman: Wat geloof ik nog?. Met crèche en kinderkring.
 
Aanstaande zondag, 25 oktober, bent u van harte welkom in de dienst van de Ekklesia Amsterdam, om 11.00 uur in de Rode Hoed, Keizersgracht 102.
 
Over de dienst
De theologe Janneke Stegeman, die sinds 1 oktober werkzaam is bij het Nieuwe Liefde Leerhuis, houdt de toespraak en schrijft in een opmaat:
 
‘Wat geloof ik nog?’ Die vraag suggereert dat het met mijn gelovigheid een aflopende zaak is. Maar ik ben er juist van afgestapt om, als iemand me ongelovig vraagt: ‘Ben jij theoloog? Gelόόf je dan?’, mitsen en maren te maken. Te zeggen dat ik toch heel anders gelovig ben dan zij vast denken, veel spannender, en echt heel erg ruimdenkend. Tegenwoordig zeg ik: ‘Ik ben heel gelovig.’ En dat is ook zo. Ik ga u, en mezelf, uitleggen hoe dat in elkaar zit.
 
Gezongen worden onder andere: ‘Dan zal ik leven’, ‘Wat in stilte bloeit’ en het ‘Lied tegen de derde Wereldoorlog’.
 
Voor de kinderen
Voor de allerkleinsten is er een crèche in de Zwanenzaal, voor iets oudere kinderen een kinderkring. In de kinderkring gaat het deze keer over: zelf te gast zijn. Geeske neemt de kinderen mee op ontdekkingsreis naar verre oorden aan de hand van een heel speciale kinderatlas.
 
Kennismakingsbijeenkomst
Een kwartier na afloop van de dienst vindt er in dezelfde ruimte een vrolijke bijeenkomst plaats die bestemd is voor iedereen die elkaar wat beter wil leren kennen. Ook kinderen zijn welkom! Deze bijeenkomst duurt uiterlijk tot 14.00 uur en u kunt zich er voor opgeven via:geeske.hovingh@denieuweliefde.com
 
Bloembollen
Na de dienst zijn eenmalig biologische bloembollen verkrijgbaar. De opbrengst daarvan is bestemd voor een sociaal centrum in Campo Largo, Zuid-Brazilië.
 
Wellicht tot zondag!
 
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove