Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 18.10.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

‘Als Gij bestaat’
Wekelijkse bijeenkomst in De Rode Hoed. Toespraak door Kees Kok: ‘Als Gij bestaat’ met een uitvoering van de Missa Brevis. Met crèche en kinderkring.
 
Als Gij bestaat’, zo begint de ingetogen Missa brevis die zondag in de Rode Hoed met solisten (Elin Meijnen en Esther Floor) en viool (Emma Breedveld) wordt gezongen tijdens de bijeenkomst van de Ekklesia Amsterdam. Tekst: Huub Oosterhuis; muziek: Tom Löwenthal, van wie verder nog enkele nieuwe psalmcomposities op het programma staan, en het bekende lied ‘Die mij droeg’.
 
Over de toespraak schrijft Kees Kok: ‘Als Gij bestaat’ richt zich niet tot een algemene God (wat iedereen te pas en te onpas ‘God’ noemt). Het is gericht tot een Gij. Die Gij komen we tegen in het Grote Verhaal van de bijbel, in de mond van ‘Mozes en de profeten’ en de psalmdichters. ‘Als Gij bestaat’, dat wil zeggen: als alles wat over u geschreven staat waar is, ook al is het niet te geloven.
 
Let op:
Aanstaande zondag wordt er in Amsterdam een marathon gelopen. Een aantal grote doorgaande wegen, zoals onder andere de Stadionweg, de Mauritskade en de Stadhouderskade zijn afgesloten voor verkeer en wordt ter plekke omgeleid. Kijk voor meer informatie op:
https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/evenementen/amsterdam-marathon/
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove