Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 04.10.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Franciscus van Assisi in de Ekklesia Amsterdam
Afgelopen zondag 4 oktober sprak Huub Oosterhuis in de bijeenkomst van de Ekklesia Amsterdam in De Rode Hoed over Franciscus van Assisi (1182-1226) èn over het opzienbarend protest door Paus Franciscus tegen milieuvervuiling en schending van de aarde.
Er worden fragmenten gelezen uit ‘Een man uit het dal van Spoleto’ van Helene Nolthenius en u kunt luisteren naar Het Zonnelied van Franciscus van Assisi in de vertaling van Helene Nolthenius, getoonzet door Antoine Oomen met Melanie Greve (sopraan), Jaap Sletterink (bas), Heleen Oomen (klarinet) en Antoine Oomen (piano).
Maar we zingen ook Oosterhuis’ eigen bewerking van het Zonnelied ‘U eeuwige’, ‘Groter dan ons’  en Psalm 126 – Als God ons thuisbrengt, op een nieuwe melodie van Antoine Oomen
 
In de kinderkring gaat het zondag over gastvrijheid – de eerste aflevering van een serie van vier. Wat zijn gasten? Hoe vind je het zelf om ergens op bezoek te gaan? Wat vind je ervan dat mensen moeten vluchten? Dit soort vragen zullen de komende vier zondagen aan bod komen. En voor de  allerkleinsten is er een crèche.
 
 
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove