Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 27.09.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wat is 'christelijk'?
Wekelijkse bijeenkomst in De Rode Hoed. Toespraak door Kees Kok. Met crèche en kinderkring.

Je hebt christelijke kerken, scholen en partijen. Maar wat is ‘christelijk’?
In de evangeliën stelt Jezus stevige eisen aan zijn volgelingen. Ze moeten hun familie minder belangrijk achten dan hem, ja ze moeten hun vader moeder, hun hele misjpooche, inclusief hun eigen hachje ‘haten’, schrijft Lukas, en hun land en bezit laten voor wat het is.
Staat dat niet haaks op onze ‘christelijke’ waarden, met het gezin als hoeksteen van de samenleving? Kun je wel ‘christelijk’ zijn (of ‘messiaans’)? Is dat mogelijk, onmogelijk, of allebei?
 
We zingen ‘Het woord niet te hoog’, ‘Maak ons tot uw gemeente’, ‘Niemand heeft ons gered’ (‘Zo zong dat volk’, een Lied voor slaven en gevangenen - En vluchtelingen?), ‘Hem achterna’, en – aan het eind van de Vredesweek -: ‘Komen ooit voeten gevleugeld mij melden de vrede’.
 
In de kinderkring gaat het over ‘zondagsrust’. Wat is dat eigenlijk? Waarom zou je rust houden? En waarom specifiek op zondag? Aan de hand van een spel gaan de kinderen met deze vragen aan de slag.
 
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove