Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 20.09.2015 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam

Wat is een Ekklesia?
Aanstaande zondag, 20 september, bent u van harte welkom in de dienst van de Ekklesia Amsterdam, om 11.00 uur in de Rode Hoed, Keizersgracht 102.
 
Het thema luidt ‘Wat is een Ekklesia?’ Huub Oosterhuis verzorgt de toespraak. Hij schrijft:
 
‘In de Griekse vertaling van de joodse bijbel, de Septuaginta, is het woord ekklesia de weergave van het Hebreeuwse woord qahal, dat “bijeengeroepen” betekent. De woorden qahal-ekklesia duiden niet op mensen die op eigen initiatief bij elkaar gekomen zijn en op eigen kracht bij elkaar blijven. Ze zijn bij elkaar gehááld, door een stem, woorden, een verhaal, en ze worden bij elkaar gehouden door dat verhaal.’
 
Er wordt onder andere gezongen ‘Wees genadig, kom bevrijden’, ‘Hoort en ziet het levend woord’ en ‘Onze Vader verborgen’.
 
Voor de allerkleinsten is er een crèche. In de kinderkring gaat het komende zondag over: 'Erbij horen'. 
Wat is daar voor nodig? Heb je je wel eens buitengesloten gevoeld? Er worden fragmenten voorgelezen uit het beroemde sprookje Het lelijke eendje en iedereen tussen 5 en 14 jaar mag mee doen!
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove