Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 27.03.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam - Pasen

Gelezen wordt een gedicht van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish, ‘Over de mens’. Nero is dood, Rome leeft, schreef hij: de dictator had niet het laatste woord, de stad leefde voort. Over dat leven dat voortgaat ondanks verdrukking zingen we ook, onder andere ‘Die heeft gezegd dat hij verrijzen zou’, ‘Het verhaal van een levende’, en ‘Opgestaan is mijn stem’, naar Psalm 108.
 
Kees Kok gaat voor, Janneke Stegeman houdt de toespraak, over Pasen als ‘viering van opstandige lijven’. Daarover schrijft zij in een opmaat:
 
'Om lichamen is veel te doen. In ons dagelijks leven komen we het lichaam opgepoetst en geïdealiseerd tegen in abri’s, maar ook verdronken, onthoofd, gedood. Daar gaapt nogal een kloof. Kunnen we terecht in de christelijke traditie? Daar komt het lichaam er niet altijd zo goed van af. Toch draait Pasen om een lichaam, dat van Jezus, en hoe dat geschonden, onteerd en gepijnigd wordt, maar ook geliefd en gevierd is, en opstandig. Is Pasen niet ook een viering van onze kwetsbare lijfelijkheid, en een protest tegen de schending van lichamen?'
 
Er is een dopelinge. Voor de kinderen (van alle leeftijden) is er een speciale, uitgebreide kinderkring.
 
Zeer welkom! 27 maart a.s., 11.00 uur (zomertijd!), in de Rode Hoed.
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove