Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 15.01.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam - Bevrijding uit... vooroordelen

Wekelijkse bijeenkomst van de Ekklesia in de Rode Hoed, en vierde in een serie waarin begrippen centraal staan waar we ons uit zouden willen - of misschien wel moeten - bevrijden. Dit keer: bevrijding uit vooroordelen.Anja Meulenbelt houdt de toespraak. Zij is naast publicist en activist een trouwe bezoeker van de Ekklesia waar zij zich in 2003 liet dopen.
 
“Vooroordelen hebben we allemaal. Was dat niet zo, dan zouden we voortdurend onze neus stoten. Maar het is heilzaam je er eens bewust van te worden: de ingesleten denkbeelden die je hebt. Waar komen ze vandaan en hoe komt het dat bepaalde groepen er beduidend vaker slachtoffer van zijn dan anderen? En de kernvraag is dan natuurlijk: kunnen we ons van bepaalde vooroordelen bevrijden? Het begint in ieder geval bij het tonen van oprechte belangstelling in de ander, het doorbreken van gangbare conventies, precies zoals de Samaritaan dat in dat overbekende Lukasverhaal doet…”
 
We zingen onder andere 'Delf mijn gezicht op’ en ‘Het lied van weg en omweg’.
Geeske Hovingh gaat voor. Er is zoals altijd een crèche en een kinderkring.


Meer over de serie Bevrijding uit... »

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove