Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 19.02.2017 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam - Bevrijding uit... schaamte

Wekelijkse bijeenkomst van de Ekklesia in de Rode Hoed, en vijfde in een serie waarin begrippen centraal staan waar we ons uit zouden willen - of misschien wel moeten - bevrijden. Dit keer: schaamte. Met een toespraak van Diederik Stapel.

Diederik Stapel? Is dat niet die enorme wetenschapsfraudeur? Juist, die. Maar hij ís dat niet, hij wás dat en hij probeert opnieuw te beginnen, zich te bevrijden van het etiket dat nog altijd op hem wordt geplakt. Daarover zal hij het hebben en daarbij leest hij de tekst uit Genesis over de verdrijving uit het paradijs. 
Stapel: 'Ook ik leefde in een paradijs waar ik alles kloppend had gemaakt, waar ik viel voor de verleiding van targets en aandacht. Ook ik ervoer wat de beschamende naaktheid was die daarop volgde..' 
 
We zingen onder andere: Moge mij schoonwassen en Waarom, wanneer, uit welke luchtlaag.
 
In de kinderkring gaat het óók over schaamte, over blozen, door de grond zakken, je generen voor jezelf, of voor je moeder met haar gekke laarzen. Tienke leest een aantal verhaaltjes over dit thema aan de kinderen voor en gaat met hen in gesprek. Er is daarnaast zoals gebruikelijk een crèche voor de kleinsten.

Meer over de serie Bevrijding uit... »

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove