Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 20.11.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam - Bevrijding uit... racisme

Wekelijkse bijeenkomst van de Ekklesia in de Rode Hoed. Tweede aflevering in de serie 'Bevrijding uit...' met als thema: 'Bevrijding uit racisme'.
 
Dat woord valt opvallend vaak de laatste tijd, zeker nu Donald Trump op het pluche zit in Amerika, maar ook in de aanloop naar 'ons' Sinterklaasfeest.
Iemand die veel over dit onderwerp weet en schrijft is de antropoloog en organisatie-adviseur Sinan Çankaya, die onder meer onderzoek deed naar etnische profilering bij de politie. Hij zegt: 'Racisme gaat niet over verschillen, maar over het maken van verschil'.
Het is ons een eer hem zondag als spreker in de Ekklesia te mogen verwelkomen. Met name wat er nodig is om ons van racisme te bevrijden, staat centraal in zijn verhaal.
Geeske Hovingh zorgt voor de liturgische omlijsting.
 
We zingen onder meer: Bomen schreeuwen niet en Een land in onweer verward.
 
Bas gaat met de kinderen filosoferen over hetzelfde onderwerp: wat weten zij van racisme? wat is daar volgens hen aan te doen? Voor de kleinsten is er een crèche.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove