Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 23.10.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Ekklesia Amsterdam - Bevrijding uit... angst

Wekelijkse bijeenkomst van de Ekklesia in de Rode Hoed, en eerste in een nieuwe serie waarin begrippen centraal staan waar we ons uit zouden willen - of misschien wel moeten - bevrijden. Volgens psychiater Damiaan Denys leven we in een angstcultuur. Dat is vreemd, want de wereld is nog nooit zo veilig is geweest.
We lezen 1 Samuel 28: 1- 15. ‘Saul zag het legerkamp van de Filistijnen. Hij werd door angst overmeesterd, en zijn hart beefde’ staat daar te lezen. De angstige Saul zoekt zijn toevlucht bij een vrouw die geesten bezweert in Endor. Alex van Heusden en Janneke Stegeman voeren een tweespraak over onze angst en die van Saul. Wat zijn de geest die wij trachten te bezweren, en tot welke orakels keren we ons? En: is bevrijding uit angst mogelijk?
We zingen o.a. 'Nacht omkerkert mij' en 'Lied om vrijheid'. Er is een crèche en een kinderkring.
 

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove