Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 08.05.2016 » 11:00 » de Rode Hoed

Deze Wereld Anders - Marjolijn van Heemstra

Deze wereld anders - Marjolijn van Heemstra
De Rode Hoed staat voor de zevende keer in het teken van het programma Deze wereld anders. Deze keer met Marjolijn van Heemstra als gastspreker. Met crèche en kinderkring.
 
Over Marjolijn van Heemstra (1981)
Theatermaakster, verbonden aan het Rotheater (Rotterdam). Maakte recent de voorstelling ‘Als ik de liefde niet heb’ naar aanleiding van de misbruikschandalen binnen de kerk. Is ook dichteres, won de Jo Peters PoëziePrijs en studeerde daarvoor nog godsdienstwetenschappen.
 
Over het programma Deze Wereld Anders
De wereld staat in brand, ijskappen smelten en mensen raken op drift. We zijn van alles op de hoogte, maar voelen ons ook machteloos, soms zelfs moedeloos, want waar moet je in hemelsnaam beginnen als je die berg problemen wil oplossen?

7 jonge denkers aan het woord over de toekomst
Gelukkig zijn er ook onverstoorbare optimisten. Mensen die zich niet door doemscenario’s laten bepalen, maar door het geloof dat het anders kan.  Zeven van hen mogen wij verwelkomen in de Ekklesia* waar zij een column houden en vragen zullen beantwoorden. Het zijn zeven jonge, creatieve en (stout)moedige denkers die ieder vanuit een heel verschillende achtergrond werken aan de toekomst, aan deze wereld anders…
 
Eerder waren Merlijn Twaalfhoven, Myrthe Hilkens, Yassin Elforkani, Sharon Gesthuizen, Katinka Simonse en Rikko Voorberg te gast:
 
Over Merlijn Twaalfhoven (1976)
Componist, studeerde altviool en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam, met een specifieke interesse in etno-musicologie. Componeerde in 2008 ‘Symphonie Arabica’ in samenwerking met Palestijnse vluchtelingen. Wil het liefste iedereen in aanraking brengen met de verbindende kracht van muziek.
Over Merlijn Twaalfhoven (1976)
Componist, studeerde altviool en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam, met een specifieke interesse in etno-musicologie. Componeerde in 2008 ‘Symphonie Arabica’ in samenwerking met Palestijnse vluchtelingen. Wil het liefste iedereen in aanraking brengen met de verbindende kracht van muziek.
 
Over Myrthe Hilkens (1979)
Journaliste, was Kamerlid voor de PvdA, maar dat strookte niet langer met haar idealen. Vertrok zonder wachtgeld en verzet zich tegen wat zij noemt: ‘de pornoficatie van de samenleving en de obsessie met economische groei.’ O ja, en momenteel zamelt ze slaapzakken in voor vluchtelingen in Griekenland en schuift ze soms aan bij Pauw of De Wereld Draait Door.
 
Over Yassin Elforkani (1982)
Imam in Amsterdam, wordt wel gezien als het gezicht van de gematigde Islam – iets wat hem niet door iedereen in dank wordt afgenomen. Schrijft en spreekt veel over radicalisering, Islamofobie, maar ook over het zoeken van verbinding tussen culturen en religies.
 
Over Sharon Gesthuizen (1976)
Kamerlid voor de SP sinds 2006. Streeft onder meer naar gelijke kansen voor jongeren in het onderwijs en betere behandeling van vluchtelingen. Studeerde Vrije Kunst in Arnhem en is lang actief geweest binnen de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond.)
 
Over Katinka Simonse (1979):
Kunstenares, bekend onder de naam ´Tinkebell´, probeert met haar controversiële projecten mensen van hun blinde vlekken te bevrijden en wilt aandacht vestigen op maatschappelijke misstanden, zoals in de bio-industrie en de kledingindustrie.
 
Over Rikko Voorberg (1980):
Theoloog, theatermaker en schrijver. Experimenteert met nieuwe, spannende kerkvormen, zoals de Popup-kerk. Is mede-oprichter van de Vluchtkerk en heeft actie gevoerd voor een menselijke behandeling van Benno L. Recent was hij op Lesbos om vluchtelingen te helpen.
 
Klik hier voor alle data voor Deze Wereld Anders.

Loop binnen

Reserveren niet nodig

Ga je mee
Delen op Facebook of Twitter
deNes Strangelove