Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen
zo 17.09.2017 » 20:00 » de Rode Hoed

Abel Herzberglezing door Khadija Arib

Kamervoorzitter Khadija Arib geeft op zondag 17 september de 28ste Abel Herzberglezing over hoe we zorgvuldig kunnen omgaan met de waarden van ons huidige democratische stelsel.
Arib brengt een aantal acuele veranderingen in politiek en samenleving in kaart en onderzoekt wat die ontwikkelingen vragen van de weerbaarheid van ons huidige democratische systeem. Haar persoonlijke ervaringen als migrant, afkomstig uit een dictatuur, én haar inzichten vanuit haar dagelijkse praktijk als Tweede Kamervoorzitter vormen hierbij de rode draad.
 
De Rode Hoed organiseert de Abel Herzberglezing sinds 1990 in samenwerking met Trouw. Prominenten spreken een lezing uit ter nagedachtenis aan de advocaat, procureur, toneel- en (kroniek)schrijver en essayist Abel Herzberg (Amsterdam, 1893-1989).

deNes Strangelove