Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Prekenarchief


27 Nov 2016
Alex van Ligten
Saul en David

Er zijn bedrijven waar dat gebeurt en waar het goed gaat. Waar mensen zich serieus genomen en gewaardeerd voelen en niet door de wegwerpmentaliteit van de leiding tot boze blanke mannen en vrouwen gemaakt worden. Er zijn verbanden waarin mensen erin slagen besluiten te nemen en hun plannen zo in te richten dat ook degenen die zich er niet een-twee-drie in kunnen vinden toch con amore meedoen. Er zijn gezinnen waarin goed wordt samengeleefd, waar niemand zich gekleineerd of gemanipuleerd weet.
Maar dat zijn bedreigde kleine eilandjes. De hoofdstroom van onze cultuur is gebaseerd op een machtsdenken waarbij de winnaar, ook al is het maar met één stem verschil, met veel meer winst op alle terreinen gaat strijken dan hij verdiend heeft.
 
1Samuël 16:14-23
orde van dienst >>>
lees de toespraak en het woord ten geleide >>>
deNes Strangelove