Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Prekenarchief

Zoek in het prekenarchief:
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | volgende | 441 items

10 Dec 2017
midrasj bij Jesaja 53
Kees Kok
De Messias en het licht
Al die heilige, hele, onverdeelde mensen van alle tijden, religies en culturen vormen samen het contragewicht, de tegenbeweging tegen het kwaad.
 
orde van dienst
lees de toespraak
03 Dec 2017
Amos 5: 21-27
Arjan Vlilegenthart
Profeten van nu: armoede
De profeet Amos leert ons dat het erop aankomt op te komen voor armen. Wie zich verliest in de spirituele zaken van het leven, maar de armen niet ziet en geen recht doet, verliest het contact met waarom het gaat in het leven, of zoals je wilt: om Wie het gaat.
 
orde van dienst
lees de toespraak
26 Nov 2017
Jesaja 49: 14-20
Alex van Ligten
Vergeten
Dat je vergeten wordt, dat niemand jou meer weet, kent, roept, dat is een soort oerangst. Vallen in een duistere diepte, opgaan in het niets. Dromen we zulke dingen, dan zijn het erkende nachtmerries.
 
orde van dienst
lees de toespraak
19 Nov 2017
Johannes 8: 1-11
André Roes
Vergeven
Als vader zeg ik: vergeven, het zal wel moeten! Om de boel bij elkaar te houden, verder te kunnen. Vergeven is, voor een deel althans, ook gewoon een discipline. Een paar regels: maak zo snel mogelijk een eind aan een ruzie, voordat het kwaad groeit en gaat woekeren.
orde van dienst
lees de toespraak
12 Nov 2017
Lukas 5: 1-11
Bettine Siertsema
Geroepen zijn
Vrijheid betekent ook onzekerheid. Maar we hebben een richtsnoer aangereikt gekregen, we kunnen ervoor kiezen ons te laten inspireren en aansturen door een visioen.
orde van dienst
lees de toespraak
05 Nov 2017
Lukas 18: 18-27
Henk Baars
Het woord is niet te hoog
Vanaf het moment dat je je laatste verzet opgeeft en het er dan maar op waagt, is er toekomst en stroomt het leven weer verder.
orde van dienst
lees de toespraak
29 Okt 2017
Lied van het hervonden boek
Kees Kok
Hervorming als blijvende noodzaak
Elke reformatie, van die van koning Josia tot die van Luther en Calvijn en van alle hervormers van de eeuwen daarna, draait om de herontdekking van de bijbel als boek van bevrijding, vol ‘woorden van liefde, genade, verbond’, woorden die het leven doen bloeien, niet verwelken. 
 
orde van dienst
lees de toespraak
22 Okt 2017
Jesaja 40: 28-31
Colet van der Ven
Omkeren
Willen we de ondergang afwenden, dan zullen we toe moeten naar een sfeer die alles en allen omvat. De hele wereld. Een wereld, voorbij aan de klassieke onderscheidingen tussen het eigene en het vreemde, tussen vriend en vijand.
- orde van dienst
- lees de toespraak
15 Okt 2017
Efesiërs 4:17-32
Alex van Ligten
Goede woorden spreken
Als wij ‘God’ zeggen, laten we dan afspreken dat we aan gerechtigheid, geluk, vrede, liefde denken, en dat we onze geest daardoor krachtig laten worden.
- orde van dienst
- lees de toespraak
08 Okt 2017
Huub Oosterhuis
Over God
Over God zal het gaan. Wie is God? Wat is God? Hoe kan God ter sprake komen, op een zinnige en herkenbare manier?
- orde van dienst
- lees de toespraak
deNes Strangelove