Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Prekenarchief

Zoek in het prekenarchief:
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | volgende | 491 items

10 Feb 2019
Psalm 131 en Jezus en de kinderen
Mirjam Rigterink
De ogen van een kind
Ik wil geloven dat het waar is, dat niets onmogelijk is, dat zachte krachten het winnen - en nog zo van die dingen waarover we zingen. Ik kies dit te geloven. En dus probeer ik zo eerlijk mogelijk in de spiegel te kijken en mezelf de vraag stellen: wat kan ik doen?
orde van dienst
toespraak
03 Feb 2019
Genesis 6:1-3/6:5-7/8:21-22 en Openbaring 21:1-6
Bart-Jan van Gaart
Mens waartoe
Het aanvaarden van leegte en vervreemding, het in de ogen kijken van de angst voor dit beest, zou wel eens een veel betere manier kunnen zijn om dat beest te temmen dan onze angst te bestrijden met geluksproducten. 
orde van dienst
toespraak
27 Jan 2019
Evangelie van Matteus 5:43-45 en psalm 73 vrij
Andre Roes
Vergeving en weer leven
Waar het nu om gaat is: verbreek een relatie nooit definitief. Verklaar de ander niet dood, schrijf hem niet af, duw hem niet definitief weg in het kwaad. En als er niet meer met mensen te leven valt? Doe dan een stap zijwaarts, laat de herinnering aan het kwaad rusten, tot betere tijden.
orde van dienst
toespraak
20 Jan 2019
Brief van Jakob 2:2 - 3:18
Kees Kok
Brief van Jakob 3
De God van Jakob is die van Exodus. Een die hoort, weet en ziet. Die ziet hoe de rijken hun arbeiders uitbuiten en: ‘De schreeuw van hun achtergehouden loon is doorgedrongen tot de oren van JHWH.’ Zoals ooit de schreeuw van Israël in Egypte.
orde van dienst
toespraak
13 Jan 2019
Brief van Jakob 2:14-26 en 4:13-15
Bart-Jan van Gaart
Brief van Jakob 2
Jakob spoort ons aan: wees wie je bent en blijf wie je bent. Verloochen niet ‘waar je vandaan komt.’Zo alleen kunnen mensen, in al hun verschillen en variaties, in vrede met elkaar samenleven en de weg gaan die leidt naar een nieuwe wereld, een plek waar Hij wonen kan, hemel op aarde.
06 Jan 2019
Brief van Jakob 1:1-4: 4:13-5:11
Alex van Heusden
Brief van Jakob
Volgens de brief van Jakob zou ‘ware religie’ zich kenmerken door het doen van goede werken, daden van erbarmen en ontferming.
orde van dienst
toespraak
30 Dec 2018
diverse passages uit poezie en proza
Van Oud en Nieuw
24 Dec 2018
Bart-Jan van Gaart
De Avond voor Kerstmis
Dit kind is geboren in duisternis, de duisternis waar wij allemaal van tijd tot tijd doorheen gaan, dit kind is de aanzegging en bemoediging voor een menselijker mens zijn.
orde van dienst
toespraak
24 Dec 2018
'De bloeiende boom'
Mirjam Rigterink
Kinderkerstfeest
verhaal
23 Dec 2018
1 Samuel 16:1-13
Bettine Siertsema
David
Dat kleintje, die herdersjongen, wordt de nieuwe koning van Israël. Een koning waar later met verlangen aan wordt teruggedacht, al was ook hij niet zonder fouten. Latere profeten als Jeremia en Ezechiël doen dat impliciet ook, als zij tekeer gaan tegen de heersende koningen als slechte herders en huurlingen, die niet opkomen voor hun kudde.
deNes Strangelove