Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Henri Heuvelmans

Henri Heuvelmans (1951) vormt als pianist al vele jaren een harmonieus duo met dirigent Tom Löwenthal, niet alleen bij het koor van de Ekklesia Amsterdam, maar ook tijdens de lieddagen die het Nieuwe Liefde Leerhuis organiseert.

Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, hoofdvak schoolmuziek en bijvak piano, en daarna ook hoofdvak piano. Zijn belangstelling voor muziek en kerkmuziek werd al tijdens zijn middelbare schoolopleiding aan het Ignatiuscollege in Amsterdam sterk beïnvloed door zijn muziekleraar Bernard Huijbers. Op zestienjarige leeftijd werd Heuvelmans aangesteld als organist in de Thomaskerk in Amsterdam-Zuid, waar alle liederen van het duo Huijbers-Oosterhuis op het repertoire stonden. Daarnaast was hij tussen 1970 en 1980 werkzaam als dirigent, organist en pianist bij koren in Amsterdam-Oost en Ouderkerk aan de Amstel.

Begin 1980 vertrok hij uit de Thomaskerk en werd hij pianist van het koor van de Ekklesia Amsterdam (toen nog: Amsterdamse Studentenekklesia). Hij begeleidt sindsdien het koor tijdens de diensten en omlijst deze met improvisaties. In samenwerking met Antoine Oomen en Tom Löwenthal maakte hij talloze cd-opnamen, vooral als pianist, maar ook als organist, dirigent en opnameleider. Zelf componeerde hij de liederen 'Tijd van leven' en 'Hij onze God, Hij Eén'.

Daarnaast was Henri Heuvelmans pianodocent aan de Muziekschool van het Amsterdams Conservatorium en vakdocent muziek voor alle leeftijdsgroepen in het basis- en het voortgezet onderwijs; in die hoedanigheid maakte hij jarenlang deel uit van de adviescommissie voor de Centraal Schriftelijke Eindexamens Muziek voor HAVO en VWO. Van 1973 tot 2013 was hij als hogeschooldocent muzikale vorming verbonden aan de Hogeschool IPABO Amsterdam/Alkmaar. Henri Heuvelmans is getrouwd.

Beluister 'Hoor Israël' uit 'Hij onze God, Hij Eén':
deNes Strangelove