Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Geeske Hovingh

Geeske Hovingh (1979) vertrok na de middelbare school voor acht maanden naar Ghana om daar vrijwilligerswerk te doen. Dat deed haar besluiten Culturele Antropologie te studeren aan de Universiteit van Amsterdam en na veldwerkonderzoek in Ghana studeerde ze in 2005 af op ontwikkelings- en migratievraagstukken. Vervolgens heeft ze een master gedaan aan de universiteit waarmee ze haar onderwijsgraad voor maatschappijleer haalde, een vak dat ze anderhalf jaar doceerde op een scholengemeenschap in Almere.

In de loop van haar studie raakte ze betrokken bij de Ekklesia Amsterdam. Als domineesdochter haar hele leven al bekend met het repertoire, trad ze toe tot het koor, deed af en toe de Schriftlezing en werd secretaris van de Vereniging Ekklesia Amsterdam. Op 1 september 2006 kwam ze officieel in dienst bij Stichting Leerhuis & Liturgie, die in februari 2011 werd opgenomen in De Nieuwe Liefde.

Geeske Hovingh was bijna elf jaar lid van het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Ze coördineerde de verschillende werkgroepen en hield zich bezig met pastoraal werk en het inhoudelijk vormgeven van gespreksgroepen en diensten gericht op twintigers en dertigers: van 2007-2015 de 'Jong Geleerd'-diensten, 2015-2016 het programma Deze wereld anders en 2016-2017 Bevrijding uit.... Met Kerstmis organiseert zij ieder jaar een speciale bijeenkomst voor kinderen. Ook organiseert zij debatten rondom het Nederlandse asielbeleid. Geeske Hovingh woont samen en heeft een zoon.
deNes Strangelove