Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Franck Ploum

foto: Maarten Albrecht
Franck Ploum (1968), theoloog, werkte in de periode 1994-2006 voor het Bisdom Breda. Sindsdien was hij onder andere projectleider van de Maand van de Spiritualiteit en Stichting Zinweb. Ook was hij betrokken bij projecten van het Katholiek Netwerk en campagnes van de NGO’s Mensen met een Missie en Solidaridad. In 2010 was hij initiatiefnemer van de Ekklesia Breda en verscheen bij uitgeverij Ten Have zijn boek Gedeeld visioen.

Sinds september 2011 is Franck Ploum verbonden aan De Nieuwe Liefde, eerst als algemeen directeur en sinds april 2014 als directeur van het Nieuwe Liefde Leerhuis.
Voor wie zich midden in deze wereld verbindt met het bijbels visioen, is elke dag een nieuw begin. Die wil uit die schoot van beklemming en beperktheid getrokken worden en in een ander licht worden geplaatst. Die wil gaan, tegen de feiten in. Die wil, met alle twijfel, vallen en tegenslag, zich laten bemoedigen door een woord dat openbreekt, een hand die omhoogtrekt, een stem die richting geeft en vertrouwen wekt. Dat wij niet overgeleverd zijn aan onszelf, aan elkaar, aan onze – al dan niet zelfgecreëerde – systemen.   Franck Ploum, 12 januari 2014
deNes Strangelove