Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Diensten

De Rode Hoed
Ekklesia Amsterdam komt van half september tot half juni elke zondag bijeen in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. De dienst begint om 11.00 uur en duurt ruim een uur. Er wordt uit de bijbel voorgelezen, een toespraak (Schriftuitleg) gehouden, en er is een eenvoudig ritueel rond brood en wijn (eucharistie, avondmaal). Er wordt gebeden (‘voorbeden’) en graag en veel gezongen, aangevoerd door een meerstemmig koor. Na afloop is er voor wie dat wil koffie en gelegenheid tot napraten en kennismaken.
 
 


 
 
Crèche
Er is een crèche. Vanaf 10.30 uur zijn de kinderen tot vijf jaar daar welkom tegen een vergoeding van € 2 per kind.

Kinderkring
Voor kinderen van vijf tot twaalf jaar is er tijdens de dienst een kinderkring. Daarin wordt geknutseld, gelezen en met elkaar gepraat over allerlei thema’s. Op de avond voor Kerstmis (24 december) is er een kinderkerstfeest en met Pasen een speciale kinderpaasdienst.
foto: Annemieke Monsma
Boeken- en cd-tafel
Achterin de zaal is een tafel ingericht, waar cd’s met liederen op teksten van Huub Oosterhuis en boeken uit eigen kring te koop zijn. Uitsluitend contante betaling.

Toespraken
De toespraak is na afloop van de dienst verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Ook treft u een paar dagen later de tekstversie en vaak de gesproken versie aan in het prekenarchief. Daarnaast worden de meeste toespraken gepubliceerd in de Ekklesia Maandbrief.
Collectes
Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor de voortgang van de Ekklesia. Regelmatig zijn er deurcollectes voor andere projecten, zoals The Samaritan Trust, Stichting Kifaia, het Catharinafonds, De Kloof en het Jeannette Noëlhuis. In de Adventstijd worden voedselinzamelingen gehouden voor de voedselbank. Meer informatie »
deNes Strangelove