Deze website maakt gebruik van cookies.
Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van de Ekklesia Amsterdam gebruik van Google Analytics. Google verzamelt gegevens, ook buiten de website van de Ekklesia Amsterdam. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hier toestemming voor.
Ik heb het
gelezen

Archief Jongerenprojecten

Deze Wereld Anders (2015-2016)
Zeven jonge denkers aan het woord over de toekomst
 
De wereld staat in brand, ijskappen smelten en mensen raken op drift. We zijn van alles op de hoogte, maar voelen ons ook machteloos, soms zelfs moedeloos, want waar moet je in hemelsnaam beginnen als je die berg problemen wil oplossen?
 
Tijdens het seizoen 2015-2016 werden zeven jonge, creatieve en (stout)moedige denkers aan het woord gelaten over de toekomst. Mensen die zich niet door doemscenario’s laten bepalen, maar door het geloof dat het anders kan: kunstenares Tinkebell, theoloog Rikko Voorberg, politica Sharon Gesthuizen, imam Yassin Elforkani, journaliste Myrthe Hilkens, componist Merlijn Twaalfhoven en dichter Marjolijn van Heemstra.

De toespraken uit deze serie zijn terug te vinden in het
prekenarchief (zoek op 'deze wereld anders') »

of lees ze na in dit boekje ยป
Jong Geleerd (2009 - 2014)
'Jong Geleerd' was een langlopend project afgestemd op de leefwereld van jonge mensen. In speciale diensten, leerhuizen en kloosterweekends werd zes seizoenen aandacht besteed aan hun existentiële vragen, die werden gekoppeld aan teksten uit bijbel en wereldliteratuur en soms ook aan film.

Ieder seizoen had een eigen thema:

» seizoen 2013-2014: 'Bijbelse crisismanagers'
» seizoen 2012-2013: ‘Zeven Deugden Vandaag’
» seizoen 2011-2012: 'Zeven Uitdagingen'
» seizoen 2010-2011: 'De Zeven Kopzorgen'
» seizoen 2009-2010: 'Het Onze Vader'
» seizoen 2008-2009: 'De Tien Geboden'

Alle toespraken gehouden tijdens de Jong Geleerd-diensten zijn terug te vinden in het
prekenarchief (zoek op 'jong geleerd') »
Seizoen 2016-2017 loopt in de Ekklesia de serie 'Bevrijding uit...', iedere maand een dienst en een Jongerenleerhuis daaraan voorafgaand. Meer informatie »
deNes Strangelove